Hier vindt u juridisch advies over ontslag en werk !

Het gebied werk en ontslag is vrij uitgebreid maar valt grotendeels onder het arbeidsrecht waar de verhouding tussen de werkgever en de werknemer is geregeld. Daarnaast is ook van de CAO van belang of eventueel na een arbeidsovereenkomst de regels omtrent een WW-uitkering.

Op deze en onderliggende pagina’s hebben wij de belangrijkste zaken voor u een op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij niet alleen zaken op een rijtje gezet waar veel mensen tegenaan lopen tijdens of na een arbeidsovereenkomst maar ook naar zaken die van belang zijn bij het sluiten van een arbeidsovereenkomst. Vaak wordt namelijk pas gekeken naar welke rechten men als werknemer heeft wanneer het ’te laat’ is.

Hierbij benadrukken wij dan ook dat het niet alleen van belang is om te weten wat uw rechten en plichten zijn tijdens of na een arbeidsovereenkomst, maar is het ook belangrijk dat u een juiste arbeidsovereenkomst afsluit, zodat eventuele latere juridische problemen voorkomen kunnen worden.

Juridisch Advies Ontslag

Meer concreet verschaffen wij, binnen het gebied van werk en ontslag, gratis juridische informatie en juridisch advies over een aantal zaken zoals arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaarden, ontslag, arbeidsongeschiktheid, zwangerschap tijdens werk, vakantie en verlof, rechten en plichten bij een bedrijfsovername, recht op ww-uitkering, etc…

Komt u er zelf niet uit met behulp van onze informatie en is er sprake van (dreigend) ontslag, dan raden wij u aan om zo snel mogelijk contact te zoeken met één van de bij ons aangesloten arbeidsrechtadvocaten, zodat zij u in een zo vroeg mogelijk stadium bij kunnen staan en uw rechtspositie blijft gewaarborgd. Een aantal arbeidsrechtspecialisten vindt u hieronder.

× Hoe kan ik u helpen?