Personen en Familierecht

Het personen en familierecht is vrij breed. Al snel wordt gedacht aan een echtscheidingsprocedures. Dit is ook meteen de meest bekende en meest voorkomende procedure. Maar het familierecht is veel breder dan enkel procedures omtrent echtscheiding. Zo kunt u denken aan problemen rondom alimentatie, het erfrecht, gezag over kinderen, boedelverdeling, adoptie, erkenning etc…

Echtscheiding
Zoals hierboven reeds is aangegeven, is echtscheiding de meest voorkomende procedure in het familierecht. Wanneer twee mensen besluiten uit elkaar te gaan moeten er allerlei belangrijke beslissingen genomen worden. Denk daarbij aan de boedelverdeling, kinderen etc. Lees hier meer over echtscheiding.

Alimentatie
Een belangrijk punt bij een echtscheiding is de alimentatie. Alimentatie is een bijdrage in de kosten van levensonderhoud. Te onderscheiden zijn twee vormen van alimentatie, namelijk partneralimentatie en kinderalimentatie. Partneralimentatie is enkel aan de orde bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Bij kinderalimentatie is dat niet het geval. Hier leest u meer over alimentatie.

Juridisch Advies Echtscheiding
Problemen en conflicten in de familiaire sfeer hebben meestal ingrijpende gevolgen van de betrokken personen. Zowel juridisch maar ook emotioneel. Om verdere problemen / schade te vookmen adviseren wij u om u bij te laten staan door een deskundige.

De bij JuridischAdvies.nl aangesloten advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van personen en familierecht en kunnen u als advocaat of mediator bijstaan in al uw zaken op dit gebied.

× Hoe kan ik u helpen?