ontslag op staande voet 0 uren contract

13 april 2017

Mijn schoondochter heeft een nul uren contract bij een supermarkt. Ze werkt op vaste dagen, nu heeft ze afgelopen vrijdag aangegeven dat ze problemen heeft met de oppas voor de maandagmiddag/vandaag dus ze zou graag om half een naar huis gaan, dit werd niet toegestaan ze moest maar oppas zoeken dit was
niet hun probleem, eerder heeft ze al eens ingevallen op een andere dag die niet haar werkdag is.

Ze heeft nog een oplossing kunnen vinden tot half drie, maar moest dus eigenlijk 2,5 uur eerder weg.

Nu hebben ze vanmiddag gezegd dat ze dus niet meer terug hoefde te komen, kan dit zomaar, je kunt je kind toch niet op straat zetten, is nog nooit voorgekomen, en dan deze reactie? ik werk zelf in de HR maar ben stom verbaasd hierover, nog nooit zoiets meegemaakt, kan ze nog stappen ondernemen?

1 antwoord

  1. Uit uw vraag wordt niet duidelijk of de verhindering om op maandagmiddag te werken structureel is of alleen deze keer. Of uw schoondochter verplicht is om op bepaalde tijdstippen te werken hangt af van de inhoud van de afspraken in het nul uren contract. Ik zou daarover moeten beschikken om een nauwkeuriger antwoord te geven.

    Verder is het zo dat een eenmalige verhindering van de werknemer om op een bepaald tijdstip niet te werken de werkgever niet zonder meer het recht geeft om aan te geven dat de werknemer niet meer hoeft terug te komen. Overigens hangt dit ook af van de vraag hoe lang uw schoondochter al werkzaamheden verricht bij deze werkgever en of er vaste aanspraken zijn ontstaan waar het gaat om het aantal arbeidsuren.

    Het een en ander hangt sterk af van de feitelijke situatie.

  2. Stefan van Lammeren op april 13th, 2017 om 10:44

Reageer

U moet ingelogd zijn om te reageren.

Advocaten uitgelicht


Juridisch Advies Jorg mr. J. van Bladel Gedreven Advocaat met specialisme arbeidsrecht en letselschade.
Juridisch Advies Chantal mr. C. van der Poel Advocate met een open, toegankelijke en directe benadering met als specialisme arbeidsrecht.

advocaat arbeidsrecht breda

mr. F. van Velden-Van Passel

Enthousiaste en doortastende advocate uit Breda met een focus op arbeidsrecht.