Recht op contract met meer uur?

6 april 2016

Mijn vraag is, ik werk al bijna 8 jaar bij een bedrijf en naar 5 jaar werd ik ontslagen en mocht ik per direct terug komen voor een 0-uren contract. Nu heb ik een min-max van 3 – 18 uur en nu word hij weer verlengt tot vast contract, weer met 3 tot 18 Uur. Ik maak al meer dan een jaar 18 uur of meer. Nu is mijn vraag, heb ik dan recht op meer uur? Zo ja,hoe moet ik dat dan in werking zetten?

1 antwoord

  1. U zou zich kunnen beroepen op rechtsvermoeden ex artikel 7:610b BW. U moet dan kunnen bewijzen dat u structureel meer werkt dan 18 uur. Dit kan blijken uit salarisspecificaties.

    Artikel 7:610b BW luidt als volgt:

    “Indien een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, wordt de bedongen arbeid in enige maand vermoed een omvang te hebben gelijk aan de gemiddelde omvang van de arbeid per maand in de drie voorafgaande maanden.”

    De referteperiode bedraagt drie maanden. U moet dus minimaal 3 maanden aantoonbar meer dan 18 uur gewerkt. U zou dan het gemiddelde over deze 3 maanden kunnen nemen en op grond van artikel 7:610b BW een beroep op het rechtsvermoeden doen en aan de werkgever verzoeken om een contract met deze omvang.

  2. Chantal van der Poel op april 7th, 2016 om 08:27

Reageer

U moet ingelogd zijn om te reageren.

Advocaten uitgelicht


Juridisch Advies Jorg mr. J. van Bladel Gedreven Advocaat met specialisme arbeidsrecht en letselschade.
Juridisch Advies Chantal mr. C. van der Poel Advocate met een open, toegankelijke en directe benadering met als specialisme arbeidsrecht.

advocaat arbeidsrecht breda

mr. F. van Velden-Van Passel

Enthousiaste en doortastende advocate uit Breda met een focus op arbeidsrecht.