Terugbetalen borg verhuurder

26 mei 2016

Hallo,

Ik heb een vraag over het terugbetalen van de borg.
-Ik huur tot 1 juni.
-De verhuurder heeft meerdere malen mij beloftes gedaan die hij niet is nagekomen. Ook heeft hij gedreigd mij uit huis te zetten als ik niet binnen een week zou vertrekken. Dit lijkt mij dus opzegging van de huurovereenkomst, terwijl de verhuurder zich helemaal niet houdt aan de opzeggingsvoorwaarden in de huurovereenkomst.
-In het huurcontract staat vermeld dat de borg door de verhuurder moet worden terugbetaald uiterlijk 1 maand na het einde van de huurperiode. Ik geloof nu echter niet meer dat hij deze borg ooit zal terugbetalen (hier heeft hij al mee gedreigd).

Wanneer mag ik hem gaan aanmanen voor de borg? Moet ik nu wachten tot 1 juli voordat ik een aanmaning mag sturen of voordat ik een incassobureau inschakel, of mag ik al na 1 juni een aanmaning sturen?

Categorie: Wonen | 1 reactie »

1 antwoord

  1. Geachte heer/mevrouw,

    Zonder in te gaan op uw rechten mbt huurbescherming (u stelt hieromtrent geen vragen) kan ik u voor uw vraag mbt de borg het volgende meegeven.

    Als de huur eindigt op 1 juni en in het contract staat dat de verhuurder uiterlijk binnen 1 maande de borg dient terug te betalen kunt u geen aanmaning versturen voor 1 juli. Het bedrag is op dat moment immers nog niet verschuldigd en u dient conform de overeenkomst de verhuurder de kans te geven tot 1 juli. De verhuurder is in deze periode namelijk nog niet in verzuim.

    Voor meer informatie omtrent mogelijke huurbescherming of de borg kunt u hier vrijblijvend contact met mij opnemen.

  2. Julian Klein Molekamp op januari 30th, 2017 om 16:29

Reageer

U moet ingelogd zijn om te reageren.

Advocaten uitgelicht


Juridisch Advies Jorg mr. J. van Bladel Gedreven Advocaat met specialisme arbeidsrecht en letselschade.